fbpx

Sony szerviz

Sony szerviz

Elromlott Sony készüléke? Sony szerviz a megoldás! Díjmentes bevizsgálás után, amennyiben lehetséges, megjavítjuk telefonját!

Általános tudnivalók

Kijelzők és érintőfelületek

Sony szerviz

Sony szerviz

Sony Xperia készülékeknél megkülönböztetünk komplett modulként cserélhető és külön cserélhető megjelenítőket (ezeknél külön cserélhető az érintőfelület a kijelzőtől). Az egyben cserélendő modulok általában az Xperia Z szériában találhatóak (Xperia Z C6603, Xperia Z1 C6903, Xperia Z1 Compact D5503, Xperia Z2 D6503, Xperia Z3 D6603, Xperia Z3 Compact D5803). Ezek a készülékek a kijelző cseréjét követően nagy valószínűséggel leveszítik vízálló képességüket, így víz alatt használni nem ajánlatos a továbbiakban (bontatlan készüléket sem feltétlenül ajánlott víz alatt használni). A külön cserélhető érintőfelületes Sony készülékeknél lehetőség van a kijelző vagy az érintő külön cseréjére. ezek a modellek általában nem vízállóak (kivétel Xperia M2 Aqua, Xperia M4 Aqua). Tuljadonságuk, hogy az érintőfelület repedés után is működőképes marad az esetek nagy többségében (Xperia E C1605, Xperia M C1905, Xperia L C2105, Xperia U ST25i, Xperia M2, Xperia E4, Xperia SP C5303)

Töltéscsatlakozók

Szinte kivétel nélkül az összes Sony Xperia telefon szabványos Micro USB portja az alaplapra van felforrasztva. Az alkatrészek sokféleségéből adódóan a Sony szerviz várhatóan 2-3 munkanap alatt elvégzi a javítást.

Mikrofonok

A Sony telefonok egy részénél szalagkábelre forrasztva valamilyen alkatrész csoporttal együtt cserélhető a beszéd mikrofon (pl. Sony Xperia Z szériánál egy szalagkábelen helyezkedik el a bekapcsoló gomb-hangerő gombok-kamera gomb [amennyiben van]-kihangosító hangszóró csatlakozója-mikrofon). Ezekben az esetekben a komplett modult szükséges cserélni bármelyik alkatrész visszafordíthatatlan meghibásodása esetén. Kisebb számban, de előfordul, hogy a mikrofon a készülék alaplapján van elhelyezve. Ilyenkor a hibás alkatrészt a Sony szerviz 2-3 munkanap alatt kicseréli.

Gombok

Régebbi készülékeknél a bekapcsoló gomb az alaplapra van felforrasztva (ezek hagyományos nyomógombok), általában ezeknél az Xperia modelleknél a gomb a telefon felső részén található (Xperia U ST25i, Xperia T LT30i, Xperia P LT22i, Xperia S LT26i). A javítás várható időtartama 2-3 munkanap. A szalagkábeles gomboknál a membrán elfáradhat, ezért annak cseréje javasolt. Amennyiben a membrán csere nem segít, a komplett szalagkábelt kell kicserélni. Ez a javítás akár meg is várható. (Sony Xperia Z széria: Xperia Z C6603, Xperia Z1 C6903, Xperia Z1 Compact D5503, Xperia Z2 D6503, Xperia Z3 D6603, Xperia Z3 Compact D5803).

Egyéb szenzorok, hangszórók

Sok Xperia telefonban a felső hangszóró, érzékelő és 3,5 mm Jack csatlakozó egy szalagkábelen helyezkedik el (pl. Xperia Ray ST18i), ebben az esetben a jack csatlakozó, a szenzor hiba, hangszóró hiba esetén, ugyan azt az alkatrészt kell cserélni. A hibák együtt is felléphetnek. Az Xperia Z szériában a Jack csatlakozó külön szalagkábellel csatlakozik az alaplapra, a hangszóró külön álló alkatrész, a közelség- és fény szenzor az alaplapra van forrasztva. Ezekben az esetekben a javítás időtartama 3-4 munkanap.

Beázott telefonok

Mint minden készüléknél, a Sony-nál is törekedni kell a beázás után az akkumulátor mihamarabbi eltávolítására, amennyiben ez nem lehetséges, a készülék azonnali kikapcsolására. A hajszárító vagy egy tál rizsbe fektetés az elektromos alkatrészeket nem fogja megóvni az oxidációtól. Ezek az otthoni technikák csupán a szerencsén múlnak, időszakos megoldásként használhatóak. A készülékekben a korrodált alkatrészek állapota folyamatosan romlik. Pár hét alatt a teljesen visszafordíthatatlan meghibásodásig is el lehet jutni. Amennyiben a készülékből kivehető az akkumulátor (Xperia U St25i, Xperia E C1605, Xperia M C1905, Xperia L C2105, Xperia S LT26i), eltávolítás után ne próbáljuk meg bekapcsolni a készüléket, ne dugjuk töltőre. 2-3 napon belül juttassuk el egy szakszervizbe. A nem eltátvolítható akkumulátorral rendelkező készülékeket azonnal kapcsoljuk ki, és mihamarabb, legfeljebb 2 napon belül vigyük el szakszervizbe. a harmadik naptól az Xperia telefon belső alkatrészei visszafordíthatatlan károkat szenvedhetnek! (Sony Xperia Z széria, Xperia M2-M2 Aqua, Xperia M4 Aqua)

 

Gyakori meghibásodások

Az itt olvasható meghibásodásokra a Sony szerviz tudja a megoldást!

A telefonomat leejtettem, nincs kép/nem érzékel az érintésre:
Komplett modult kell benne cserélni, esetleg csak érintő felületet vagy kijelzőt.
Várható javítási költség: Változó

A telefonom nem tölt, csak egy bizonyos pozícióban tölt:
Amennyiben a telefon másik töltővel vagy kábellel sem tölt, a szabványos Micro USB csatlakozót ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

Nem érzékeli a fülhallgatót, kiírja, hogy nem támogatott tartozék:
Zárlat keletkezett a 3,5 mm-es jak csatlakozóban, ki kell takarítani. Ha nem segít, a hibás alkatrészt ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

A kijelző nem kapcsol le vagy nem kapcsol vissza beszélgetés közben:
Fényérzékelő szenzor (Proximity szenzor) meghibásodhatott. Ellenőrizzük, hogy nincs-e bármilyen kosz az érintőüveg feléső részén, ami befolyásolhatja a működését. Amennyiben a probléma nem szűnik meg, a hibás alkatrészt ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

Nagyon halk/tompa a hangszóró vagy recseg beszélgetés közben:
Ki kell takarítani a hangszóró rácsot. Amennyiben a takarítás után is hibásan működik a hangszóró, ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 2000 Ft-tól

A Sony vízálló telefonom vízzáró dugója nem pattan vissza a helyére:
A sűrű nyitogatástól a vízzáró dugók körüli gumi gyűrű lekophat/leszakadhat, esetleg pár év elteltével elöregedhet. Ilyenkor egy vagy több takarót ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

Nem tudom kikapcsolni/bekapcsolni a telefont, nem működik a hangerőállítás:
Ha nem kattannak a gombok, vagy a megszokottól eltérően kattannak, érdemes kitakarítani a gombokat, membránt cserélni rajtuk, Ha e nem segít, ki kell cserélni a hibás gombot, vagy a komplett modult.
Várható javítási költség: 1500 Ft-tól

A másik fél nem hall rendesen/egyáltalán vagy recsegve hall:
Amennyiben a másik fél másnál nem tapasztalja a hibákat, úgy a Sony készülék mikrofonját kell kitakarítani. Amennyiben ez nem segít, ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 3500 Ft-tól

Egyéb, itt fel nem sorolt meghibásodások javításáért, bevizsgálásáért kérjen ajánlatot e-mailben a mobilbontobp@gmail.com címen vagy a 06 70 262-2219-es telefonszámon!

Felhívjuk figyelmét, hogy 325 Ft-os Euró árfolyam felett az árak tájékoztató jellegűek. 

A bevizsgálás folyamata minden telefon esetében díjmentes!

Sony alkatrészek nagy választékban megtalálhatók webáruházunkban!