Nokia szerviz / Microsoft szerviz

Nokia szerviz

Elromlott Nokia készüléke? Nokia szerviz a megoldás! Díjmentes bevizsgálás után, amennyiben lehetséges, megjavítjuk telefonját!

Általános tudnivalók

Kijelzők és érintőfelületek

Nokia szerviz

Nokia szerviz

Gombos / régi szériás érintőképernyős Nokia telefonok esetében az érintőfelület (ha van) külön cserélhető a kijelzőtől. (Nokia c2-01, Nokia 500, N97, Asha 500) A régebbi szériás Nokiák közül az utolsó darabok (Még a Microsoft rendszer előttiek) kijelzője egybe van építve az érintővel (Nokia N8, E7, X7). A Lumia készülékekből jellemzően a kisebb típus számmal jelöltek megjelenítője nincsen egybe építve (Lumia 520, 625, 820), a nagyobb szériaszámúak kijelzője viszont egy modulként cserélhető csak (Lumia 930,1020, 620, 630, 640, 720)

Töltőcsatlakozók

A régi tű csatlakozós (Nokia 2 mm szabványos töltőcsatlakozó) töltők külön alkatrészként, az esetek 90%-ában forrasztás nélkül cserélhetőek. Az újabb Micro usb szabványt használó Lumia készülékekből sok rendelkezik alaplapi töltőcsatlakozóval (Lumia 520, 620, 630, 640) melyeket csak forrasztással lehet cserélni, van azonban pár készülék, melynél ez a csatlakozó külön panelen kapott helyet (Lumia 625, 720). A külön átvezetőfóliás panel cseréjével esetleg mikrofont, antenna csatlakozót vagy érintkezőt is cserélünk egyszerre.

Mikrofonok

A modern Microsoft telefonok nagy része speciális mikrofonnal van ellátva, ezért ezeknek a cseréje több időt is igénybe vehet. (Lumia 520, 820) A modulként cserélhető mikrofonok (töltőcsatlakozós panelen és antenna csatlakozós panelen helyezkednek el) könnyebben beszerezhetőek, a javítás időtartama is rövidebb. A hagyományos Nokia készülékeken a mikrofon forrasztott (elterjedt típus) vagy érintkezős (gombosokra jellemző), mind a két típus hamar javítható.

Gombok

Mind az újabb, mind a régebbi készülékek között van membrános (általában szalagkábelen) gomb, illetve forrasztott nyomógomb. Az új készülékekben mindkét típus megtalálható. A szalagkábeles gombok esetében az összes érintett gombot ki kell cserélni (Nem jó a bekapcsoló gomb, akkor a hangerő gombokat és a kamera gombot is cserélni kell egyben). Forrasztott nyomógombok esetén elegendő csak a hibás gombot kicserélni.

Egyéb szenzorok, hangszórók

A hangszórók gyakorta lesznek porosak, esetleg vasporosak,ezeket általában külön lehet cserélni. Az érintőképernyős telefonok közelség érzékelője (Proximity Sensor) meghibásodhat, ilyenkor az érintkezős csatlakozású alkatészt hamar lehet cserélni, ellentétben a felforrasztott érzékelővel, mely cseréje nehezebb.

Beázott telefonok

A beázott telefonból minden esetben el kell távolítani az akkumulátort amilyen gyorsan csak lehet. A víz vagy bármilyen más folyadék nagyon hamar erős korróziós folyamatokat indít be a telefon belsejében. Töltőre dugni, bekapcsolni napok elteltével sem szabad. A készüléket a lehető leghamarabb szervizbe kell vinni

Gyakori meghibásodások

Az itt olvasható meghibásodásokra a Nokia szerviz tudja a megoldást!

Leejtettem a telefonomat és nincs kép:
A készülék kijelzője összetört, melyet ki kell cserélni. Típus függő, hogy külön vagy komplett modulként lehet-e cserélni.
Várható javítási költség: Változó

Leejtettem a telefonomat, az érintőfelület berepedt, de működik, sőt a kijelzőn is látni mindent:
A készülék így is használható marad, viszont az érintőfelületből kipotyogó szilánkok hamar felsértik a kezet. Az alkatrész cseréje típustól függően történhet külön vagy komplett modulban.
Várható javítási költség: Változó

A telefonom nem tölt:
A töltőcsatlakozó kikopott, esetleg levált az alaplapról. Szerviz előtt ellenőrizzük, hogy a töltő megfelelően működik-e!
Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

A telefonom nagyon hamar lemerül:
Amennyiben kijelzi a töltést, de órákon belül lemerül, az akkumulátor lesz a hibás. Ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 2990 Ft-tól

Telefonálás közben nagyon recseg a beszéd hangszóró:
Valószínűleg kosz, vaspor ment bele. Ez független bármilyen munkavégzéstől. A hangszórót ki kell cserélni.
Várható javítási költség: 2500 Ft-tól

Telefonálás közben rosszul hallanak, szakadozva hallanak:
A mikrofon bekoszolódott, meghibásodott. Célszerű kicserélni, ha a takarítás nem segít.
Várható javítási költség: 3500 Ft-tól

Hívás közben nem kapcsol ki a kijelző, vagy nem kapcsol vissza, ha a telefont elemelem a fülemtől:
A közelségérzékelő szenzor tönkre ment, általában külön cserélhető (ritka esetekben csak kijelzővel/érintőfelülettel együtt)
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

A telefonon bekapcsolás után kék háttérrel egy L (Sad smiley, szomorú arc) jelenik meg:
A készülék szoftvere meghibásodott, minden adat elvész róla a javítással.
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

A telefon valamelyik gombja nem érzékel (hangerőt nem lehet állítani, nem lehet bekapcsolni/kikapcsolni):
Komplett szalagkábelt, egyes esetekben a hibás gombot kell kicserélni.
Várható javítási költség: 2500 Ft-tól

Egyéb, itt fel nem sorolt meghibásodások javításáért, bevizsgálásáért kérjen ajánlatot e-mailben a mobilbontobp@gmail.com címen vagy a 06 70 262-2219-es telefonszámon!

A bevizsgálás folyamata minden telefon esetében díjmentes!

Nokia alkatrészek nagy választékban megtalálhatók webáruházunkban!