HTC szerviz

HTC szerviz

Elromlott HTC készüléke? HTC szerviz a megoldás! Díjmentes bevizsgálás után, amennyiben lehetséges, megjavítjuk telefonját!

Általános tudnivalók

Kijelzők és érintőfelületek

HTC szerviz

HTC szerviz

A HTC készülékeknél pontos típus alapján állapítható meg, hogy az adott alkatrész külön vagy modulárisan cserélhető (kijelző és érintőfelület). Jellemzően a HTC ONE mobiltelefonok kijelzője csak komplett modulként cserélhető. A Desire széria egyes készülékein lehet külön érintőfelületet cserélni. pl. Desire 500 esetében komplett modult kell cserélni, míg Wildfire és Incredible S készülékeknél lehet külön az érintőfelületet is.

Töltő csatlakozók

A HTC telefonok nagy része egyedi kialakítású csatlakozóval rendelkezik. A csatlakozó ránézésre ugyan úgy szabvány Micro USB mint bármely más telefonban, de a burkolat kialakítása más. Bizonyos esetekben a csatlakozó egy külön szalagkábelre van felforrasztva, melyet csak a szalagkábellel együtt lehet cserélni. Ezért esetenként nehézkés lehet az alkatrészek beszerzése.

Mikrofonok

Jellemzően szabványos mikrofonnal rendelkeznek, ám egyes esetekben a HTC-re jellemző alkatrészhasználat a mikrofonokban is megmutatkozik, ilyenkor a javítás időtartama megnőhet!

Gombok

A fizikai gombok legjellemzőbb hibája a membrán meghibásodása. Ezek általában szalagkábelen foglalnak helyet, melyek beszerzése szintén nehéz lehet. Éppen ezért, szervizünkben ezekben a gombokban membránt cserélünk, így sok esetben legalább még egyszer annyi ideig fog hibátlanul működni a hibás gomb, mint korábban.

Egyéb szenzorok, hangszórók

A HTC nagy hangsúlyt fektet alkatrészei egyediségére, ám hangszórói szabványosak (esetenként Samsung, Nokia, Sony eredeti hangszórók tökéletesen működnek ezekben a készülékekben is). Csengőhangszóróból előszeretettel használják a Nokia szabványos Lumia 610-es készülékben is fellelhető alkatrészt.

Beázott telefonok

Lehetőség szerint az akkumulátort azonnal el kell távolítani a készülékből. Abban ha esetben, ha ez nem lehetséges, kapcsoljuk ki a készüléket ha még mód van rá. A víz, vagy bármilyen más folyadék, melynek sűrűsége a vízhez hasonló, azonnal bejut a készülékbe, ahol az elektromos alkatrészeket pillanatok alatt tönkreteheti. A zárlatos készülékek javítási esélyei nagyban megnőnek akkor, ha minél előbb szervizbe kerülnek. A zöld, esetleg fekete alkatrész csoportok, melyek annyira korrodáltak, hogy leválnak az alaplapról, nagyrészt már nem menthetőek. A lehető leghamarabb kerüljön szervizbe a beázott telefon!

Gyakori meghibásodások

Az itt olvasható meghibásodásokra a HTC szerviz tudja a megoldást!

Leejtettem a telefonomat, nincs kép vagy törött az üveg:
Egyes esetekben elég vagy a kijelzőt vagy az érintőfelületet cserélni. Az újabb modellekben minden esetben kijelző modult kell cserélni.
Várható javítási költség: 10.000 Ft-tól

Nem hallok semmit telefonálás közben:
A beszédhangszóró meghibásodott, nem érintkezik vagy beázott. Csere után megfelelően fog működni.
Várható javítási költség: 2500 Ft-tól

Nem tudom bekapcsolni a telefonomat / a bekapcsoló gomb állandóan nyomást érzékel:
A membrán vagy nyomógomb tönkrement és folyamatosan zárja az áramkört. A gombot ki kell cserélni, szerencsés esetben lehet javítani.
Várható javítási költség: 3000Ft-tól

A hangerő gombokkal sem a telefon hangerejét, sem a hívás hangerejét nem tudom állítani:
A hangerő gombok cseréje szükséges. Esetenként a még működő gombot is ki kell cserélni (ha egy szalagkábelen vannak).
Várható javítási költség: 4000Ft-tól

A másik fél nem hall engem, rosszul hall, esetleg távolról:
A mikrofon takarítása után (ha nem lett jobb) ki kell cserélni az alkatrészt.
Várható javítási költség: 2500Ft-tól

A telefonom zavaróan koszos (kijelző körül, hangszórók, mikrofonok, gombok):
A készülék takarítása után ismét újszerű, tiszta telefont használhat. A készüléket szétszedjük, a belső alkatrészeket is kitakarítjuk!
Várható javítási költség: 2000 Ft-tól

A telefonom nem tölt, a töltőcsatlakozó mozog:
A csatlakozót ki kell cserélni. Halogatni nem érdemes, mert a csatlakozó becsúszhat, rövidre zárhat alkatrészeket, ez után a készülék használhatatlan lehet.
Várható javítási költség: 8000 Ft-tól

Az akkumulátor hamar lemerül, akár pár óra alatt:
Egy új akkumulátorral ismét egész nap használható lesz a készülék!
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

Egyéb, itt fel nem sorolt meghibásodások javításáért, bevizsgálásáért kérjen ajánlatot e-mailben a mobilbontobp@gmail.com címen vagy a 06 70 262-2219-es telefonszámon!

A bevizsgálás folyamata minden telefon esetében díjmentes!

HTC alkatrészek nagy választékban megtalálhatók webáruházunkban!