Apple iPhone szerviz

Apple iPhone szerviz

Elromlott iPhone készüléke? iPhone szerviz a megoldás! Díjmentes bevizsgálás után, amennyiben lehetséges, megjavítjuk telefonját!

Általános tudnivalók

Kijelzők és érintőfelületek

iphone szerviz

iPhone szerviz

iPhone telefonok esetében a 3G és a 3GS kivételével az összes készülék megjelenítőjét az érintőfelülettel együtt lehet cserélni kizárólag. iPhone 2G (első generáció, Fém hátsó rész, alsó negyed fekete műanyag borítás) egy modulként cserélhető a kijelző . iPhone 3G (második generáció, fekete vagy fehér műanyag hátlap, az alma logó krómozott, az iPhone felirat szürke, matt) kijelzője és érintőfelülete külön cserélhető. iPhone 3GS (harmadik generáció, fekete vagy fehér műanyag hátlap, krómozott alma logó, alatta krómozott feliratok) külön cserélhető kijelző és érintőfelület. iPhone 4 (üveg elő- és hátlap) a kijelző csak egyben cserélhető az érintőfelülettel. Az újabb telefonoknál csak egyben cserélhető modulok vannak már (iPhone 4S, 5, 5S, 5c, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus)

Töltő csatlakozók

Az összes iPhone készülékben szalagkábelen van végig vezetve a töltőcsatlakozó (iPhone 2, 3G, 3GS, 4, 4S 30 pin-es, széles töltőcsatlakozóval rendelkezik, iPhone 5-től tért át az Apple az ún. Lightning csatlakozóra. Általában a töltőcsatlakozóval cserélődik a készülékben lévő alsó mikrofon is, esetleg a Home gomb csatlakozó egysége is.

Mikrofonok

A töltőcsatlakozóknál említett módon, egy szalagkábelen van a két alkatrész, így ha az egyik meghibásodik, úgy mind a két alkatrészt cserélni kell.

Gombok

3 külön gomb csoportot különböztetünk meg, attól függően, hogy azok hol helyezkednek el. A készülék felső részén jobb oldalt (iPhone 6-tól a jobb oldalon, a felső harmadban)a bekapcsoló gomb található. Ennek a gombnak külön szalagkábele van, zajszűrő mikrofonnal, esetleg közelség- és fényérzékelő szenzorral együtt. A készülék bal oldalán (az összes telefonon) felülről lefelé, a némító gomb (toló kapcsoló), hangerő növelő és hangerő csökkentő gombok találhatóak. Ezek meghibásodása esetén mind a három gombot ki kell cserélni. A készülék alján (a kijelző alatt) középen helyezkedik el a főmenü (HOME) gomb, ennek cseréje a régebbi eszközökben egyszerűbb (lehet a membrános részt cserélni, illetve a felső színezett részt is. Általában ezeknek a gomboknak a cseréje egyszerű, és sok esetben megvárható. iPhone 5S-től kezdődően (5s, 6, 6 Plus, 6S Plus, 6S) a hibás home gomb cseréje után a Touch ID (ujjlenyomat olvasó) nem fog működni többé.

Egyéb szenzorok, hangszórók

Mindegyik iPhone modellnek külön cserélhető hangszórója van, melyek minden más alkatrésztől külön állnak. Érzékelői (fény, közelség) szalagkábelen vannak, általában a bekapcsoló gombbal és a zajszűrő mikrofonnal (néhány esetben az előlapi kamerával is, pl. iphone 5, 5S). Ezen alkatrészek cseréje komplett szalagkábellel együtt lehetséges.

Beázott telefonok

Az Apple telefonjaiból nem lehet eltávolítani az akkumulátort, így amilyen gyorsan csak lehet, célszerű kikapcsolni a készüléket. A lehető leggyorsabban szervizbe kell vinni, hogy megelőzhetőek legyenek a visszafordíthatatlan károsodások (főként az akkumulátor érintkező és a kijelző csatlakozó környékén)

 

Gyakori meghibásodások

Az itt olvasható meghibásodásokra az iPhone szerviz tudja a megoldást!

Leejtettem a telefonomat, és berepedt az üveg (működik a telefon, a képernyő nem sérült):
iPhone 3G és 3GS kivételével minden esetben szükséges a komplett modul cseréje. (iPhone 4, 4S 5, 5S, SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus)
Várható javítási költség: 10.000 Ft-tól

Leejtést követően berepedt a telefon eleje, a kijelző nem mutat semmit:
Ha az alaplap nem sérült (szétszerelés után derül ki), akkor kijelző és érintőfelület cseréjével újra működni fog a telefon.
Várható javítási költség: 10.000 Ft-tól . (iPhone 4, 4S 5, 5S, SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus)

A telefon nem tölt:
Ha a töltő adapter és a kábel működik, rendszercsatlakozót kell cserélni. A dock csatlakozón található még egyes készülékeknél a home gomb csatlakozója, mikrofon, antenna koax csatlakozás, csengőhangszóró érintkezői.
Várható javítási költség: 6000 Ft-tól

A telefonom töltése ugrál, hamar lemerül:
Valószínűleg az akkumulátor elhasználódott (1-2 év után normális jelenség). A cseréje megoldja a problémát, az üzemidő a régihez közeli lesz. A legtöbb esetben az akku csere megvárható.
Várható javítási költség: 4500 Ft-tól

A Home gomb nem reagál nyomásra, nem kattan:
Elhasználódott, a benne lévő membrán tönkrement. A gombot ki kell cserélni. (iPhone 5s-től a gomb csere lehetséges, de a Touch ID nem fog működni a továbbiakban)
Várható javítási költség: 4000 Ft-tól

A Home gombom körbeforog, elmozdul:
A sok nyomkodástól a külső Home gomb (színezett) pereme eltört, ezért nem megfelelő a tartása. Cseréje a porvédő gumival együtt javasolt. (iPhone 4, 4S, 5, 5C készülékek jellemző hibája)
Várható javítási költség: 3000 Ft-tól

A némító kapcsoló önálló életet él, kapcsolgat normál és néma üzemmód között:
Meghibásodott a némító pöcök, ki kell cserélni a hangerő gombokkal együtt.
Várható javítási költség: 4000Ft-tól

A másik fél nem hall engem telefonálás közben:
A rendszercsatlakozó modult kell kicserélni, abban található a mikrofon. A csere megoldja a problémát.
Várható javítási költség: 4000Ft-tól

Beszélgetés közben nem hallok semmit, halkan, recsegve szól a hangszóró:
A készülék hangszóróját ki kell cserélni, szerencsésebb esetben elegendő a hangszóró rács alapos takarítása is.
Várható javítási költség: 2500 Ft-tól

A bekapcsoló gomb nem működik, a megszokott kattanást nem érezni:
A bekapcsoló gomb membránja vagy a rajta lévő műanyag pöcök megsérült, elhasználódott. a membrán/szalagkábel cseréje megoldja a problémát.
Várható javítási költség: 2500 Ft-tól

A telefonon nem tudom bekapcsolni a Wi-Fi funkciót:
Tönkre ment a Wi-Fi chip a készülékben. iPhone 4S esetén megoldás lehet az újra melegítés hőlégfúvóval. A javítás kockázatos, akár az egész készülék tönkremehet!
Várható javítási költség: 8000 Ft-tól

iPhone kijelző csere árak:

4/4s: 10.000 Ft
5/5s/SE: 16.000 Ft
iphone 6: 22.000 Ft
iphone 6 plus: 25.000 Ft
iPhone 6s: 32.000 Ft
iphone 6s plus: 43.000 Ft

Egyéb, itt fel nem sorolt meghibásodások javításáért, bevizsgálásáért kérjen ajánlatot e-mailben a mobilbontobp@gmail.com címen vagy a 06 70 262-2219-es telefonszámon!

A bevizsgálás folyamata minden telefon esetében díjmentes!

Apple iPhone alkatrészek nagy választékban megtalálhatók webáruházunkban!